Skip to main content

Oever Gallery

5 AM Oever web 6

Een ruw canvas voor hedendaagse kunst

Type
Retail, Hospitality, Experience
Klant
Oever
Oppervlakte
Oostende (B)
Oppervlakte
150 m²

De ‘Oever’ van een kanaal is vaak opgebouwd uit betonnen blokken. Deze nieuwe kunstgalerie is gelegen in het Oostoever havengebied van Oostende, de enige echte stad aan de Belgische kust. In de volksmond wordt Oostende ‘Bruxelles plage’ genoemd, omdat het historisch gezien de geliefde badplaats van de rijke bewoners uit onze hoofdstad was. Vandaag voel je nog steeds de vergane glorie van wat ooit een rijke stad was. Oostende is een haven geworden voor creatievelingen en heeft zelf haar eigen street art festival. Een passende locatie voor een hedendaagse kunstgalerie met haar eigen in-house coffeeshop en concept store.


We besloten om alles om te draaien en haalden het typische canvas van de street artist, de betonnen jungle, op een minimalistische manier binnen in de galerie. Het monochrome grijze kleurenpalet verwijst naar de dominante kleur van de stad en de ruwheid ervan. Gladde en grove texturen uit de stad wisselen elkaar af. Urban art functioneert vaak als culturele commentaar, het bevat felle kleuren en opvallende vormen, pop-art inspiratie en herkenbare cartoon personages, gecombineerd met een herkenbaar vleugje droge humor. 5AM integreerde deze elementen op een subtiele doch sprekende wijze in het interieur van Oever.

Het algemene gebruik van grijs benadrukt het pure en kalmerend effect van de ruimte. De materialenmix van ruw beton, grove stucco, spiegels, geborsteld aluminium en glanzende, opvallende vormen die dienst doen als displays bieden een contrast en leidraad doorheen de ruimte. Oever heeft persoonlijkheid, maar geeft het podium aan de kunstenaars. Er werd een accentkleur van aquamarijn blauw toegevoegd in de toiletten en in het gebruik van de iconische Moustache Bold chairs.

De open ruimte kan verdeeld worden in zones door het gebruik van een slim, vrijstaand systeem dat volledige flexibiliteit biedt en makkelijk kan opgebouwd en uitgebreid worden waar en wanneer nodig, zonder gebruik van tools. Display elementen en achtergronden in verschillende maten en kleuren kunnen worden toegevoegd naar wens.

Oever Gallery Planset web